QUICK LINKS

 Hoe werkt het?
 Shopping Shipping Shopping Sites Harley Parts Deals 'n Sales Coupons Douane Kosten About Us Contact Us Voorwaarden

Douane

 

Er is altijd een kans dat de douane uw pakket controleert en alsnog BTW en invoerrechten in rekening brengt.

 

De Telegraaf had een artikel hierover op de voorpagina op 13 Juli 2008: Weining controle op internetaankopen.
Tegenwoordig is de kans echter helaas een stuk groter dan voorheen.
Ons advies is dan ook gewoon rekening te houden met douanekosten. Gebeurt het niet, heeft u een meevaller. Gebeurt het wel, dan was er al rekening mee gehouden en is het geen onaangename verassing.

Als de berekening van douanekosten betekent dat er maar een klein verschil is tussen aankoop in Nederland of in de VS is ons advies het artikel gewoon in Nederland te kopen en onze service in de toekomst voor iets anders te gebruiken.


U hoeft uw import overigens niet zelf aan te geven. De vervoerders die wij gebruiken (UPS, USPS, DHL of FEDEX) doen deze aangifte voor u. Per post moeten de douanekosten voldaan worden aan de postbode bij aflevering van uw postpakket en zijn voor rekening van de ontvanger. 

Dat is echter anders met FedEx, UPS en DHL. De enige manier waarop zij in staat zijn een pakket binnen 48 uur af te leveren is wanneer zij de douanekosten vooruit betalen. Zij sturen onze klant vaak achteraf pas een rekening voor deze "service". Soms vragen ze echter aan de deur al om betaling.

 

Voor verzending vanuit Amerika worden alle goederen altijd herpakt in blanco dozen, zodat niet direct zichtbaar is dat het goederen betreft van bijvoorbeeld BestBuy of GAP... Hierdoor wordt de controlekans sterk verminderd als iets met de post verzonden wordt.

 

Voor meer informatie verwijzen we u naar de site van de Nederlandse douane.

 

 

 

 

.

Entire site 2008-2015 usa2you.nl. All rights reserved. Copying is a violation of applicable copyright laws in The Netherlands and the US. Guido is watching.