QUICK LINKS

 Hoe werkt het?
 Shopping Shipping Shopping Sites Harley Parts Deals 'n Sales Coupons Douane Kosten About Us Contact Us Voorwaarden

 

Hoe USA2YOU.nl werkt is erg eenvoudig... En geen lidmaatschap nodig!

Wij bieden U 2 service niveau's aan:

   Shopping Service 

Er zijn 4 stappen:

 1. U laat ons weten wat U wilt hebben en waar het gekocht moet worden.

 2. Wij plaatsen en betalen voor de bestelling, betalen met onze credit kaart en laten het naar ons Amerikaans adres sturen.

 3. Wij ontvangen de bestelling.

 4. Wij herdozen het indien nodig en sturen het door naar U.

De precieze stappen zijn:

 1. Laat ons weten wat U wilt aanschaffen en waar het te verkrijgen is.

 2. Wij sturen U een offerte voor deze service, inclusief het bedrag van de aanschaf, de verzendkosten naar U (voorzover het gewicht en afmeting bekend zijn) en onze fee. De feitelijke verzendkosten zijn pas definitief na ontvangst van bestelde goederen, omdat dan pas gewicht en omvang bekend zijn. Een indicatie van de kosten wordt vooraf gegeven. Deze indicatie is gebaseerd op het door U, ons of de winkel.geschatte gewicht.

 3. Indien U akkoord gaat met de offerte, betaalt U d.m.v. een iDEAL link op de offerte. Dit is een normale binnenlandse overschrijving naar onze zakelijke rekening bij de ING of RABO bank in Amsterdam. Desgewenst kunt U handmatig de betaling overschrijven. De IBAN gegevens staan in de offerte.

 4. Wij bestellen bij de leverancier, en laten de bestelling naar ons adres in Amerika sturen.

 5. Wij bevestigen ontvangst van pakket bij ons in de VS.

 6. Indien nodig herpakken of consolideren wij en sturen we met FedEx of UPS. Vanwege het feit dat PostNL enorm onbetrouwbaar is, gebruiken we die service sinds Juni 2020 niet meer. Per email zal een track&trace naar U worden gezonden zodat u verloop van verzending kunt nagaan.
   


   Shipping Service  

Er zijn 3 stappen:

 1. U plaatst en betaalt zelf voor de bestelling en laat het naar ons Amerikaans adres sturen.

 2. Wij ontvangen de bestelling.

 3. Wij herdozen het indien nodig en sturen het door, rechtstreeks naar U.

 

De precieze stappen zijn:

 1. Bestel bij de retailer, de verzendkosten om naar ons “domestic address” te verzenden zijn veelal direct zichtbaar. (gebruik zip code: 98031, city: Kent, in de staat: Washington -meestal afgekort tot WA- voor de "shipping destination").
  Veel retailers hebben geen shipping costs bij bestellingen boven een bepaald bedrag.
  LET OP:
  Vrijwel alle internet sites moeten tegenwoordig Amerikaanse BTW (sales tax) van 10% rekenen op aankopen. Wij zijn daar echter bedrijfsmatig van vrijgesteld en het is dus is in de meeste gevallen goedkoper om ons de aankoop te laten doen. Kost U wel de 5% voor de Shopping Service, maar uiteindelijk bespaart U toch nog 5%. Indien de sales tax minder dan $10 is, betalen wij die echter wel. Alleen sales tax van meer dan $10 wordt teruggevorderd.
  Vermeld bij shipping address ons Amerikaans adres:  [Uw naam], USA2YOU.nl [op de tweede regel], 19205 124th Ave SE, Kent, WA 98031 (Amerikaanse adressen hebben het huisnummer vóór de straatnaam). Als er geen tweede regel is voor USA2YOU.nl laat onze bedrijfsnaam weg, zolang het maar duidelijk is dat de bestelling voor U is.
  LET OP:
  soms moet Uw creditcard maatschappij geinformeerd worden dat er een ander bezorgadres wordt gehanteerd dan het adres van de kaarthouder.

 2. Laat ons weten dat het er aan komt door de order bevestigingsmail van de winkel door te sturen naar: info@usa2you.nl.

 3. Wij bevestigen ontvangst van uw email en van de bestelling wanneer die aangekomen is bij ons in de VS.

 4. Wij herpakken indien nodig en combineren meerdere dozen voor dezelfde klant, voor zover mogelijk, in 1 doos. De Shipping Fee van €35 plus de naar euro’s omgerekende verzendkosten worden door U betaald d.m.v. een iDEAL link op de nota die we sturen. Betaling gaat naar onze ING or RABO rekening, beiden gewone Nederlanse zakelijke rekeningen. De verzendkosten naar U zijn pas definitief na ontvangst van bestelde goederen, omdat dan pas gewicht en omvang bekend zijn. Een indicatie van de kosten wordt vooraf gegeven. Deze indicatie is gebaseerd op het door U, ons of de winkel.geschatte gewicht.

 5. Binnen 24 uur na ontvangst van betaling zal het pakket verzonden worden met FedEx of UPS. Vanwege het feit dat PostNL tegenwoordig enorm onbetrouwbaar is wat betreft international zendingen, gebruiken we die service sinds Juni 2020 niet meer.
  Per email zal een track & trace naar u worden gezonden zodat u verloop van de verzending kunt volgen.

   

 

Verboden Artikelen

Hoewel we graag ALLES zouden sturen, zijn er talloze Europese en Amerikaanse wetten waar wij ons als export bedrijf vanzelfsprekend aan moeten houden.
Zodoende is er een aantal artikelen die wij simpelweg niet kunnen verzenden. Sommige zijn logisch (wie wil er brandbare stoffen in zijn brievenbus?), andere artikelen zijn niet zo logisch maar zijn verboden of beperkt vanwege economische overwegingen (koffie??? Nou ja!)
Medicijnen zijn bijvoorbeeld verboden als ze in Nederland alleen op Dr.'s recept verkrijgbaar zijn. Het is ook niet toegestaan medicijnen in te voeren als ze in Nederland helemaal niet verkrijgbaar zijn want dat betekent dat ze eenvoudigweg niet goedgekeurd zijn door de Nederlandse overheid. Wees hier vooral attent op. Wij weten niet natuurlijk wat er in Nederland wel of niet verkrijgbaar is en vertrouwen er op dat de klant ZELF weet dat een medicijn verkrijgbaar is in Nederland en dus ingevoerd mag worden. Als een medicijn niet verkrijgbaar is in Nederland, dan mag het eenvoudigweg niet ingevoerd worden. USA2YOU.nl stuurt wat de klant vraagt, maar als het niet ingevoerd mag worden, dan wordt het terug gestuurd of vernietigd. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Hier is de volledige lijst voorzover wij daar op de hoogte van zijn:

1 Alcoholische dranken
2 Dierenhuiden
3 Artikelen van ongewoon hoge waarde (bijv. kunstwerken, antiek, edelstenen, goud en zilver)
4 Elk type bus onder druk (hair spray, scheerschuim, spuitbussen van elk type)
5 Vuurwapens, amunitie en wapenonderdelen
6 Bont, alle soorten
7 Medicijnen (Dr. Recept verboden, maar "Over The Counter" of "OTC" is OK zolang het ook in Nederland verkrijgbaar is)
8 Levende dieren (duh!)
9 Geld en waardepapieren
10 Bederfelijke levensmiddelen
11 Tabak, planten en zaden
12 Pornografisch materiaal
13 Brandbare / ontvlambare producten (verf, olie, aanstekers, parfum, nagellak)
14 Koffie (Meer dan 1 kilo)
15 Gevaarlijke stoffen (chemicaliën, explosieven)


 

Maten dozen

Wij gebruiken vaak standaard dozen van FedEx. Deze zijn in vele maten verkrijgbaar. Als Uw artikelen niet in een standaard doos passen, dan kunnen òf een andere (non-FedEx) doos gebruiken, of zelfs een "custom" doos maken. Uiteindelijk proberen wij zo weinig mogelijk dozen te gebruiken om Uw kosten zo laag mogelijk te houden.  Eén en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het gewicht. Een dekbed is erg volumineus,  weegt relatief weinig en kan dus in een grote doos. Aan de andere kant, auto-onderdelen wegen vaak heel veel en kunnen dan niet met z'n allen in één grote doos.

 
Entire site ©2008-2020 usa2you.nl. All rights reserved. Copying is a violation of applicable copyright laws in The Netherlands and the US. Guido is watching.