You Buy, We Deliver     You Order, We Buy & Deliver

 

QUICK LINKS

  Hoe werkt het?
  Shopping Sites  Deals 'n Sales  Coupons  Douane  Kosten  About Us  Contact Us  Voorwaarden
  Home

 

Alle kopers onderhavig aan "sales tax"

Sinds Juni 2018 moeten de meeste Amerikaanse website alle klanten "sales tax" rekenen. Dat is de Amerikaanse vorm van BTW.  Die is maar 10%, maar het tikt toch aan.

Het is dan goedkoper voor de klant als USA2YOU.nl de aankoop doet, want wij zijn bedrijfsmatig vrijgesteld van Sales Tax.

De klant betaalt dan wel de 5% Shopping Fee maar gaat er netto dus toch 5% op vooruit.

Niet alle sites moeten sales tax rekenen, kleinere shops die minder dan $10.000 omzet in het vorig haar hadden in Washington State hoeven die sales tax niet te rekenen.

Vul een vrijblijvende aanvraag in om te zien hoeveel iets gaat kosten. 

 

 

De Telegraaf Online editie
Vrijdag 4 Juli, 2008

Kopen in Amerika stukken goedkoper

Emile Bode
 
AMSTERDAM -  Het kopen van internetartikelen in Amerika wordt vanaf 1 december aanmerkelijk goedkoper. Zo kan het voordeel op een iPod 160 Gb oplopen tot €85 inclusief verzendkosten.

Op dit moment profiteren particulieren al van de lage dollar. Maar de douane kan ook invoerrechten, accijns en btw heffen als het product duurder is dan €22. Op 1 december gaat dit drempelbedrag echter omhoog naar €150. Dat is omgerekend 238 dollar. Wie onder dit bedrag blijft, wordt niet aangeslagen.

De Europese Unie heeft deze wijziging van de douanevrijstellingen al op 11 maart doorgevoerd, maar dat is vrijwel iedereen ontgaan. Zelfs de internetbedrijven die zaken doen met de VS, maar ook de Belastingtelefoon/douane weten van niets. Er staat zelfs (nog) geen melding op de website van de douanedienst.

Ofschoon de douane het officieel ontkent, wordt nu al een oogje dichtgeknepen als Nederlanders via internet producten tot 150 euro in de VS of in andere landen bestellen. Mensen die naar een niet-EG-land reizen, kunnen nu voor 175 euro belastingvrij meenemen. Dit drempelbedrag gaat in december omhoog naar 430 euro of 683 dollar.

Er zijn tal van manieren om via internet iets in Amerika te bestellen, maar lang niet alle bedrijven leveren rechtstreeks aan Europa. De makkelijkste manier is om via een Nederlandse tussenpersoon te bestellen. Die rekent wel een provisie van 15%.


 

De Telegraaf
Maandag 24 November, 2008
Pagina 3

(klik voor full-size)

Winkelen in VS wordt voordeliger

Van onze financiële redactie

 

AMSTERDAM, maandag
       Nederlanders die kerstinkopen gaan doen in de Verenigde Staten, hebben geluk, want per 1 december mag er flink meer belastingvrij worden ingevoerd.
        Vanaf dan is het toegestaan om met maximaal 430 euro aan buiten de Europese Unie gekochte spullen langs de douane op Schiphol te gaan. Momenteel ligt die drempel nog op 175 euro. Wie via de weg de EU binnenkomt, mag voortaan voor 300 euro aan goederen belastingvrij meenemen.
 
 
       Het wordt nu ook zinvoller om de betaalde belasting in het land van aankoop terug te vragen bij de Global Refund-punten. De aanschaf van een laptop van omgerekend 440 euro in de VS komt namelijk onder de grens van 430 euro terecht als men daar eerst de belasting voor terugvraagt.
       

 

 

 

 

 

De Telegraaf
Zondag 1 Maart, 2008
Internet Shopping bijlage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Telegraaf
Zondag 1 Maart, 2008
Internet Shopping bijlage

 

 

Soms VOORDELIG, soms TE DUUR

 
Emile Bode
 
       Kopen in een niet-EUland is lang niet altijd voordeliger. Tenzij u het risico neemt dat uw pakketje niet wordt onderschept door de douane in Nederland. Bij de aanschaf van artikelen boven 150 euro (190 dollar) betaalt u het volle pond aan douanerechten, ook wel invoerrechten genoemd, en btw.
        Een voorbeeld: u koopt via internet een maatpak van €200 in Hongkong. De verzendkosten bedragen €25, de verzekeringskosten €10.
       U moet dan douanerechten over €235 betalen. Het tarief voor een maatpak is 12% ofte wel €28,20. Dan wordt het pak al €263,20. Over dat bedrag dient u 19% btw te betalen en dat is €50,01.
       Al met al kost uw pak inclusief belastingen, verzend- en verzekeringskosten €313,21. Voor dit bedrag kunt u ook een leuk pak in Nederland kopen. Als u het kostuum in Hongkong aanschaft, koopt u op basis van een plaatje. Misschien past het helemaal niet en staat het voor geen meter. Blijft u bij uw aanschaf onder de €150 euro (190 dollar), dan omzeilt u de invoerrechten. Stel dat u een fotocamera van €149 in de Verenigde Staten koopt. De verzendkosten en verzekeringskosten bedragen €35. U bent geen douanerechten verschuldigd, want de camera blijft onder de limiet van €150.
 
 
       U moet wel btw betalen. Deze btw bent u verschuldigd voor alle aankopen boven de €22 en dat bedrag heb je al gauw als je via internet in het buitenland shopt. De btw betaalt u over het totale bedrag en bedraagt €34,96. De camera kost dan €218,96.
       Het kan ook anders. Om aan te tonen dat de douane vaak helemaal niet controleert, kochten we een camera voor omgerekend 146 euro in Amerika. De verzendkosten bedroegen 22 euro, totaalbedrag 168 euro. In Nederland kostte het cameraatje toen 234 euro. Wij werden door de douane niet gecontroleerd zodat we geen btw betaalden.

Douanerechten

 

Emile Bode
 
Uit een EU-lidstaat kunt u onbeperkt goederen kopen. Daar zijn geen douanerechten noch btw (omzetbelasting) verschuldigd. Uit een nietEU-land worden deze kosten wel in rekening gebracht als u het bedrag van €150 overschrijdt. De btw bedraagt meestal 19%, maar voor boeken 6%. De douanerechten (ook wel invoerrechten genoemd) verschillen per product. Bovendien veranderen deze tarieven regelmatig. Voor de actuele stand van zaken kunt u de Belastingtelefoon Douane bellen. Voor muziek, cd’s en dvd’s bedragen de douanerechten 3,5%. Voor boeken hoeft u geen douanerechten te betalen. Voor objectieven voor fotocamera’s betaalt u 6,7%, maar voor digitale camera’s zelf bedraagt het tarief nul procent. Het tarief voor kleding zoals spijkerbroeken bedraagt 12%, voor schoenen zelfs 17%.
 
 
       De douanerechten moet u berekenen over de waarde van de goederen en dat is inclusief vervoers- en verzekeringskosten.
       Andere tarieven: horloges 4,5%; iPod 2%; iPhone 0%; laptops 0%; mobiele telefoons 0%; auto’s 10%.

 

Entire site ©2008-2018 usa2you.nl, Inc. All rights reserved. Copying is a violation of applicable copyright laws in The Netherlands and the US.